


2.3 Storingen
Een leraar fungeert vaak als vraagbaak voor de student. Een storing is vaak lastig, tijdrovend en komt altijd op het verkeerde moment. Een leraar kan zich alles aantrekken overal Ja, ik los het op tegen zeggen of een leraar kan de student in zijn/haar eigen sop laten gaar koken. Beide opties zijn voor de lange termijnrelatie niet verstandig. Daarom zou een leraar voor een gulden tussenweg moeten kiezen. Stel bijvoorbeeld een Q & A op.
Je zou een Q & A kunnen maken, vraag en antwoord, met een lijst van tien meest gestelde vragen. Vragen die bijvoorbeeld tijdens een introductieweek voorbij komen.
Hoe schakel ik mijn e-mail door naar mijn privémail en ik ben mijn wachtwoord vergeten. Kleine vragen, maar wel tijdrovend vooral als alle studenten zich op piekmomenten melden. Daarnaast vertraagd die student het groepsproces.
Zo ben ik aan een tool gekomen om de wachtwoorden te kunnen resetten van de studenten indien ze hun wachtwoord vergeten zijn. Daarmee kan de student zonder zijwegen binnen enkele minuten toch weer inloggen op zijn/haar eigen account. Tevens heb je als leraar een positieve ervaring met je student. Je hebt hem/haar tenslotte op weg geholpen en daarmee zal de student eerder bij je terugkomen.
Als er grotere storingen zijn is het ook handig dat de leraar dit gelijk herkent. Zo kan de leraar een alternatief lesprogramma, de zgn. plan B in gang zetten.


Maak jouw eigen website met JouwWeb